Kepler Vision Technologies krijgt 20ste octrooi toegekend

Kepler Vision Technologies krijgt 20ste octrooi toegekend en bevestigt daarmee haar marktleiderschap in valdetectie en zorgondersteuning

Amsterdam, 15 mei 2024

Kepler Vision Technologies heeft vandaag haar 20ste patent toegekend gekregen op haar valdetectietechnologie. Het octrooi benadrukt Kepler Vision’s expertise in het leveren van betrouwbare en bewezen technologie. De techniek van het bedrijf is een onmisbaar element om de beschikbaarheid van zorg de komende decennia te garanderen.

Het nieuwste octrooi is het éérste patent van Kepler dat is toegekend in Japan. Het Nederlandse gezondheidstechnologiebedrijf heeft daarnaast elf octrooien verleend gekregen in de Verenigde Staten. De overige octrooien zijn toegekend in Europa: in, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, België en natuurlijk in Nederland. Daarnaast heeft Kepler op nog negen andere patenten aanvragen lopen.


Figuur 1. van technisch ontwerp naar een praktische oplossing

Figuur 1. van technisch ontwerp naar een praktische oplossing

Het twintigste patent dat Kepler heeft verkregen beschrijft hoe machine learning technologie een scène kan begrijpen waarin foto’s of bewegend beelden voorkomen. In een zorginstelling kan een foto of een televisies een op computer vision-gebaseerde applicatie namelijk kunnen verstoren. Hierdoor zou het systeem zorgpersoneel kunnen waarschuwen vanwege wat op televisie gebeurt, in plaats van wat een patiënt in de kamer doet. Een foto op een nachtkastje of een televisie kan dus valse alarmen veroorzaken. De technologie uit het octrooi voorkomt dit.

Kepler’s omvangrijke internationale patentportfolio laat zien dat de oplossing van het bedrijf de toonaangevende softwareapplicatie is geworden in de snelgroeiende markt voor slimme sensoren in zorginstellingen en ziekenhuizen.

«Kepler Vision’s octrooiportefeuille is van cruciaal belang voor onze partners omdat deze bescherming tegen mogelijke patentinbreuk-claims biedt. En, erg gewaardeerd door hun eindklanten die ook een juridisch betrouwbaar product willen.» zegt Harro Stokman, CEO van Kepler Vision Technologies. «Onze technologie is ontworpen om het hoogste niveau van betrouwbaarheid en veiligheid te garanderen: op de werkvloer van de zorginstelling en in de directiekamer van onze integratiepartners. Onze patenten zijn daarvan het bewijs.”

De slimme sensortechnologie van Kepler kan direct op de camera draaien zonder dat er een lokale server nodig is; momenteel wordt dit ondersteund door de Mobotix C71-camera. De sensortechnologie kan ook op een lokale server draaien en andere -mogelijk reeds aanwezige- camera’s ondersteunen. Het product wordt in Nederland en België geleverd door bijvoorbeeld Verkerk, Simac, Van der Laan, De Heer Medicom, en Yourizon. Het product wordt verder internationaal geleverd door Konica Minolta, Alcatel Lucent, Ascom en anderen. Deze en vele andere integratiepartners leveren de zorgmeldsystemen die aan Kepler Vision’s technologie zijn gekoppeld, en zorgen voor betrouwbare installatie en ondersteuning.

De zorgsector staat voor steeds grotere uitdagingen door “dubbele” vergrijzing. Terwijl de bevolking van 65 jaar en ouder blijft groeien, krimpt tegelijkertijd het aantal arbeidskrachten dat de zorg voor deze bevolkingsgroep ondersteunt.

De recente opkomst van AI heeft gezorgd voor een snellere acceptatie van de voordelen en het gebruik van kunstmatige intelligentie. In de gezondheidszorg heeft deze acceptatie van AI de bedrijfsvoering beïnvloed. Instellingen kiezen steeds sneller voor dit type technologie, waarvan de Kepler Night Nurse er één is. We staan aan het begin van een AI-revolutie, dit biedt een groot potentieel voor verdere groei.

Door gebruik te maken van AI en computer vision biedt Kepler Vision Technologies een uitzonderlijk betrouwbare valdetectie aan de medewerkers van zorginstellingen; zoals zorgcentra en ziekenhuizen. Hierdoor kunnen zorginstellingen de werkdruk van zorgmedewerkers beter beheren en personeelstekorten opvangen.