Hikvision Partner Brochure

Hikvision en Kepler Vision Technologies hebben een partner brochure gepubliceerd. Hikvision is fabrikant van fish-eye camera’s. Kepler Vision Technologies gebruikt onder andere, de 12 megapixel fish eye camera. Lees het artikel en download de partner brochure!

De Kepler Night Nurse

Momenteel moet verplegend personeel gedurende de nacht vaak cliënten op hun kamer checken. Deze taak verstoort de nachtrust van cliënten en leidt bovendien tot een schending van de privacy. Traditionele systemen in verzorgingshuizen zorgen vaak voor valse alarmen, wat leidt tot een hogere werkdruk en minder werkplezier. Echter behoort dit tot verleden tijd met de slimme Kepler Night Nurse Solution, die Kepler- en Hikvision technologie combineert om de lichaamstaal van de cliënt en menselijke activiteiten beter te herkennen. Het zorgt voor hun welzijn in meerdere situaties en waarschuwt zorgverleners onmiddellijk – maar alleen als het echt nodig is. Deze oplossing verbetert de kwaliteit van de ouderenzorg met 40% vermindering van de werklast van zorgverleners ’s nachts en 99% vermindering van valse alarmen.

Hoe werkt de Kepler Night Nurse?

De Kepler Night Nurse Solution analyseert live video streams, herkent wanneer patiënten verzorging nodig hebben, en informeert zorgpersoneel, bijvoorbeeld als een cliënt is gevallen. Op dit moment monitoren we meer dan duizenden cliënten in verschillende verzorgingscentra, en draaien we proefprojecten in talloze andere verzorgingscentra. De Kepler Night Nurse Solution is in staat om andere domotica zoals matsensoren, armbanden, RFID’s en paniekknoppen volledig te vervangen. Tegelijkertijd kan de Kepler Night Nurse Solution dezelfde dekking bieden met betrekking tot het welzijn van cliënten, zonder hun privacy te schenden of hun slaap te verstoren. De Kepler Night Nurse is volledig geïntegreerd met de camera’s van Hikvision om een uitgebreid en objectief overzicht te geven van wat er tijdens verschillende diensten gebeurt. Dit vermindert de tijd die zorgverleners besteden aan het schrijven van rapporten.

De camera’s van Hikvision

Kepler gebruikt met name DeepinView Fisheye camera’s om als ‘ogen’ van het systeem te dienen. Deze hebben een hoge beeldkwaliteit – tot 12 MP – waardoor de Kepler Night Nurse-software nog nauwkeuriger is. Ze hebben ook dag (kleur)/nacht (zwart/wit) modi, voor heldere beelden 24/7 en bi-directionele audiomogelijkheden, zodat verpleegkundigen indien nodig via het systeem met patiënten kunnen communiceren. Deze zijn naadloos geïntegreerd in het systeem, voor volledige flexibiliteit en intuïtieve bruikbaarheid.