Kepler Nominated for Most Groundbreaking Scientific Innovator of the Netherlands

Details (in Dutch) are provided below:

 

Kepler Vision Technologies genomineerd voor lijst meest baanbrekende innovaties van de wetenschap.

Kepler Vision Technologies is genomineerd voor de Academic Startup Competition 2019. Samen met 26 andere genomineerden strijdt zij voor een plek in de toptien van de meest baanbrekende Innovaties van de wetenschap in Nederland.

         

De Academic Startup Competition is een initiatief van VSNU, de Netherlands Academy of Technology and Innovation (AcTI) en StartupDelta. De verkiezing bestaat uit deze nominatie door de verschillende universiteiten in Nederland en een finale op 14 mei waarbij een jury uiteindelijk tien winnaars kiest die onderdeel worden van de lijst meest baanbrekende innovaties van de wetenschap in Nederland. Deze startups krijgen tijdens de Global Entrepeneurship Summit (GES) op 4 en 5 juni in Den Haag tevens de kans om hun startup te presenteren aan een wereldpubliek.

De universiteit van Amsterdam heeft Kepler Vision Technologies genomineerd. Kepler Vision Technologies ontwikkelt computer vision en machine learning. Kepler maakt daarmee “body language recognition” mogelijk in video’s.

Verkiezing
Met de verkiezing zetten de organisatoren valorisatie en academische spin-offs binnen de universiteiten internationaal in de spotlight. Jorrit Kuipers, bestuurslid AcTI: “Academische startups zijn voor Nederland ontzettend belangrijk vanwege hun vaak innovatieve doorbraken die op allerlei manieren wereldwijd impact hebben op de maatschappij. Maar kennis alleen is niet genoeg, je hebt ook ondernemerschap en de drive nodig om deze kennis te vermarkten. De geselecteerde startups zijn stuk voor stuk mooie voorbeelden van hoe wetenschap en ondernemerschap elkaar kunnen versterken en het bewijs dat Nederlandse universiteiten prachtige (deep-)techbedrijven voortbrengen.”

Competitie
De tien uiteindelijke winnaars die zich op 4 en 5 juni mogen presenteren tijdens de Global Entrepeneurship Summit (GES), worden 14 mei in het Epicenter in Amsterdam vastgesteld door een vakjury, bestaande uit Betsy Lindsey, Director investor relations HighTechXL, Kees de Koning, RvC Innovationquarter, Dennis Schipper, managing director Demcon, Margot Weijnen, hoogleraar TU Delft, Emile Aarts, Jos Nelissen, founder Newtricious, Eline Vrijland, Founder Nightbalance, Alberto Prado, Philip Healthworks en Fiona Maclaughlin, Director Inkef Capital

De genomineerde bedrijven zijn: Sensius, Numeric Biotech, 20face, hy2Care, Kepler Vision Technologies, CardiacBooster, Bunyavax, MindAffect, Amphera, VSParticle, Concord Neonatal, LipoCoat, Level Diagnostics, Chromodynamics, CC Diagnostics, IVWear, Ocean Grazer, Confocal, Elevate Health, Dialogue Trainer, Mosa Meat, i-Med Technology, Arthrosave, Taylor, Scitodate, Stentit en Findest.

Kijk op de website: academicstartupcompetition.nl voor meer informatie over de competitie, jury en de diverse startups.