Kepler Vision Technologies verkrijgt tweede Trusted Product Maintainability certificaat

De software van Kepler Vision Technologies controleert video en heeft het unieke vermogen om lichaamsbewegingen en acties te herkennen – bijvoorbeeld door te detecteren of iemand is gevallen of van streek is geraakt – zodat medische hulp kan worden vergemakkelijkt als dat nodig is. Het product heet de Kepler Night Nurse en behaalde zijn tweede Trusted Product Maintainability-certificaat.

Kepler Vision Technologies weet dat betere code betere producten betekent en stelt de kwaliteit van de code centraal in zijn ontwikkelingspraktijken. En dat is een zeldzaamheid in de machine learning-industrie, waar softwarekwaliteit al lang een probleem is.

Harro Stokman, oprichter en CEO van Kepler Vision Technologies, wist dat het ISO 25010 Trusted Product Maintainability-certificaat zou dienen als een waardevolle onderscheidende factor voor de software van zijn bedrijf. In 2019 wendde hij zich tot SIG voor het eerste certificaat van het bedrijf, aangezien het de enige organisatie ter wereld is die is geaccrediteerd door de uitgevende instantie TÜViT om softwaresystemen te evalueren voor de certificering. Harro Stokman besloot in 2021 een tweede certificaat te behalen.

Trusted Product Maintainability certificate certificaat
Rob van der Leek (Kepler Vision Technologies) en Eddy Boorsma (SIG) met de certificaten verkregen door Kepler Vision Technologies.

 

De uitdagingen

Kepler Vision Technologies was op zoek naar:

  • Een concurrentievoordeel om op te vallen in een branche die wordt geplaagd door slechte codekwaliteit.
  • Een aantoonbare manier om prospects, bestaande klanten en potentiële investeerders het vertrouwen te geven dat de software van topkwaliteit is.
  • Een effectieve manier om intern zijn toewijding aan codekwaliteit onder zijn ontwikkelaars te versterken.

De SIG-oplossing

SIG evalueerde de technische kwaliteit van de broncode van de Kepler Vision Engine, zoals vereist door TÜViT, voordat het certificaat werd uitgereikt. De SIG-consultants trokken, net als tijdens het certificeringsproces van 2019, de volgende conclusies:

  • Het algehele kwaliteitsniveau van onderhoudbaarheid voor de Kepler Vision Engine was 4 van de 5 mogelijke sterren. Deze score ligt ruim boven het marktgemiddelde van 3 sterren.
  • De Kepler Vision Engine maakt gebruik van een moderne architectuur, met verschillende componenten die effectief communiceren via duidelijk gedefinieerde interfaces. Die componenten zijn geïmplementeerd in verschillende technologieën, voornamelijk Python en Java, met gedeelde kwaliteitsnormen.

Op basis van de bevindingen van SIG heeft TÜViT Kepler Vision Technologies voor de tweede keer het ISO 25010 Trusted Product Maintainability-certificaat toegekend. Het certificaat is hier beschikbaar.

De voordelen

Nu een trotse tweevoudig houder van het certificaat, blijft Kepler Visions Technologies de volgende voordelen realiseren:

  • Concurrentievoordeel doordat potentiële en bestaande klanten vooraf ontwikkelde softwareoplossingen vergelijken en selecteren.
  • Validatie door toonaangevende software-evaluatie-instanties dat de software niet alleen de allereerste ter wereld is, maar ook een zeer solide technische kwaliteit heeft.
  • Een sterkere interne cultuur rond codekwaliteit, met nog duidelijkere richtlijnen voor ontwikkelaars bij het maken van de producten die ze bouwen.
  • Een verbeterde merkreputatie die zijn waardevolle vaardigheden en capaciteiten op het gebied van softwareontwikkeling aantoont, evenals een niet-aflatende toewijding aan gezonde ontwikkelingspraktijken.

“Adhering to our code quality standards greatly helped us in developing our embedded vision software for edge devices. Our second TÜViT certificate is proof we did it right. This validation of quality by SIG, an independent third party, boosts the morale of the Kepler Vision team, especially in times of corona.”

Harro Stokman, Oprichter & CEO van Kepler Vision Technologies.