Unica ICT Solutions tekent partnership met Kepler Vision Technologies

Unica ICT Solutions breidt haar propositie voor de zorg verder uit door een samenwerking met Kepler Vision Technologies. Kepler is hét bedrijf met vergaande kennis van computer vision en deep learning en is de bouwer van kunstmatige intelligentie software die waakt over het welzijn van mensen. Met dit partnership wordt het mogelijk een slimme oplossing te bieden voor het monitoren van cliënten en patiënten met behulp van onder andere valdetectie.


Dr Harro Stokman, CEO en oprichter van Kepler Vision Technologies vertelt: “Om de ouderenzorg te verbeteren, zal ingezet moeten worden op slimme technologie waarmee de druk op de zorg wordt verlaagd en de kwaliteit van de zorg verbeterd. Kepler Night Nurse is gebaseerd op software die middels Artificial Intelligence (AI), beelden van optische sensoren analyseert en betrouwbaar en snel valdetectie en valpreventie alarmen genereert. Valpartijen worden direct opgemerkt door Kepler Night Nurse, zonder dat er iemand meekijkt, waardoor het voor zorginstellingen en medische faciliteiten veel eenvoudiger is om ter plaatse te zijn als het misgaat en zo ook de werkdruk van het personeel wordt verminderd.”


Unica ICT Solutions sloot in oktober vorig jaar een partnerovereenkomst met IQ Messenger, leverancier van het merkonafhankelijk softwareplatform voor alarmering en communicatie, en kan Kepler Night Nurse van Kepler Vision Technologies aan dit platform koppelen ten behoeve van alarmering. Met het gebruik van IQ Messenger is Unica ICT Solutions in staat om 24/7 zorg- en gebouwalarmeringen te centraliseren en gericht aan te bieden. Hierdoor worden zorgprocessen geoptimaliseerd en wordt alarmmoeheid voorkomen. Tevens worden alarmen en gebeurtenissen geregistreerd in bijvoorbeeld een ECD of EPD, waardoor ook administratieve taken bij het zorgpersoneel weggenomen worden. Door het verzamelen van dit soort data krijgt de zorg meer inzicht.


“Zorgdomotica en IoT spelen een steeds belangrijkere rol bij de veranderende zorg voor de toekomst, waarbij onder andere het thema ‘zorg op afstand’ zich door kan blijven ontwikkelen. Dit om personeelstekorten op te kunnen vangen en mensen langer thuis te kunnen laten wonen. Door dezelfde technologieën binnen zorginstellingen door te trekken op thuislocaties (mantelzorg) kan thuis dezelfde zorg en veiligheid worden geboden als binnen een zorginstelling. Unica wil hier graag een bijdrage aan leveren door de kennis en ervaring van alle clusters die betrokken zijn bij de zorg te bundelen”, zo verwoordt Dennis van de Burgt, Directeur Business Development bij Unica ICT Solutions.