Opening Kepler Vision Experience Center

Aanstaande donderdag opent het Kepler Vision Experience Center. Rocking Robots en WijBrabant schreven er een artikel over:

 

Deze week opent Kepler in Eindhoven een Vision Experience Center om de toepassing van door machine learning aangedreven computer vision in de zorg te demonstreren. Dat doen zij met de “Kepler Night Nurse”, software die oudere bewoners in verzorgingstehuizen en patiënten in medische instellingen in de gaten kan houden.

Man down Kepler Night Nurse automatic face blurring

Kepler Vision Technologies ontwikkelt valdetectietechnologie op basis van computer vision. De Kepler Night Nurse moet personeel onmiddellijk waarschuwen wanneer een patiënt is gevallen, in fysieke nood verkeert of – in het geval van speciale Alzheimer patiënt instellingen – zijn afgedwaald naar waar ze niet horen te zijn. Dit moet tevens een einde maken aan de valse alarmen die soms door traditionele domoticaoplossingen worden gegenereerd.

Het Kepler Vision Experience Center heeft een reeks voorbeeldomgevingen waarin de oplossing kan worden ingezet, waaronder een huiskamer in een verzorgingstehuis, de kamer van een client in een verpleeghuis, een aanleunwoning en een ziekenhuiskamer en een hal. Het centrum zal gebruik maken van de meest geavanceerde versie van de Kepler Night Nurse-oplossing en van de nieuwe sensoren van Kepler Vision. De faciliteit zal ook worden gebruikt voor het trainen van zorgpersoneel om gebruik te gaan maken van de Kepler Night Nurse software.»

 

Maak een afspraak en ontdek de Kepler Night Nurse!