Nurse assist genomineerd voor de GIT Sicherheit award

Mobotix + Kepler: c71 NurseAssist – powered by Kepler Vision Technologies – GSA25 Finalist

Te laat herkende valpartijen uit bed vormen een groot risico in de zorgsector. Bij 6 van de 7 valpartijen met conventionele systemen met een handmatige alarmknop is er meestal pas na 5 minuten iemand ter plaatse.

De MOBOTIX c71 NurseAssist-oplossing is gebaseerd op een 360°-camera met een 4K Dag&Nacht-sensor, die aan het plafond is bevestigd en is aangesloten op een verpleegoproepsysteem. In tegenstelling tot een bewakingscamera werkt de c71 alleen als een sensor met geïntegreerde analysealgoritmen om automatisch vallen of bedverlaten te detecteren en tegelijkertijd de zorgverlener te waarschuwen. Het systeem herkent incidenten met behulp van live beelden zonder deze op te slaan, weer te geven of naar een server te sturen (oplossing die voldoet aan de eisen voor gegevensbescherming).

Deze innovatieve en bijzonder eenvoudig te implementeren toepassing voor de gezondheidszorg is het resultaat van een samenwerking tussen MOBOTIX en het Nederlandse bedrijf Kepler Vision Technologies, dat gespecialiseerd is in op AI gebaseerde softwareoplossingen voor de gezondheidszorg en verpleging.
Op radar gebaseerde systemen zijn niet in staat om objecten zoals een fladderend gordijn of een omgevallen sprei te onderscheiden van valpartijen. De AI-gebaseerde intelligentie van de MOBOTIX c71 NurseAssist-oplossing voorkomt 99% van deze valse alarmen.

Het systeem stuurt binnen 30 seconden na een val een bericht en voorkomt ook ongelukken door te herkennen en te melden wanneer de patiënt het bed verlaat.

Lipsynchrone intercom via geïntegreerde hoogwaardige audiofunctie maakt een snelle beoordeling van elk alarm mogelijk.

Het gedecentraliseerde MOBOTIX-systeem kan ook worden gebruikt in volledige overeenstemming met de regelgeving voor gegevensbescherming zonder dat er een videobeeld hoeft te worden gegenereerd of verzonden.
Het statuspaneel NurseAssist, dat ook via MOBOTIX HUB plug-ins kan worden gebruikt, biedt een aanvullende, grafisch weergegeven oplossing voor verpleegoproep. In de zorginstelling wordt de actuele status van de bewoners in alle kamers die zijn uitgerust met c71 NurseAssist-sensoren in kleur weergegeven. Dit geeft het verantwoordelijke personeel een snel overzicht en vergemakkelijkt de organisatie. Dit betekent dat “stille controles” kunnen worden uitgevoerd zonder de kamers fysiek te betreden – voor ongestoorde zorg.

Lees hier het originele artikel in het Duits

Klik hier om te stemmen