Samenwerking tussen MOBOTIX en Kepler Vision Technologies in de gezondheidszorg en verpleging

Langmeil, oktober 2023 

De samenwerking tussen MOBOTIX AG en Kepler Vision Technologies heeft twee van ’s werelds toonaangevende IT-experts in de gezondheidszorg samengebracht. 

Het Nederlandse computer vision en machine learning power house Kepler Vision Technologies combineert diepgaande expertise op het gebied van gezondheidszorg en verpleegkunde met diepgaande kennis op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) voor het herkennen van menselijke activiteiten. MOBOTIX richt zich al jaren op de gezondheidszorg en heeft al talloze projecten uitgevoerd voor ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen. 

Beide bedrijven houden bij de ontwikkeling van hun producten (optische sensoren en AI) rekening met de eisen op het gebied van gegevensbescherming en cybersecurity. Deze competenties zijn onmisbaar in de gezondheidszorgsector, waar persoonlijke privacy immers van groot belang is. De twee bedrijven brengen nog dit jaar hun eerste gezamenlijke oplossing op de markt. 

“De oplossingen van MOBOTIX voor de gezondheidszorg zijn gericht op mensen. MOBOTIX bevordert herstel en welzijn met zijn videotechnologie. Hierdoor is MOBOTIX marktleider geworden op het gebied van sensoren voor de gezondheidszorg”, aldus Harro Stokman, CEO van Kepler Vision Technologies, tijdens zijn bezoek aan het hoofdkantoor van MOBOTIX in Langmeil, Duitsland. “Dit heeft ons overtuigd van de samenwerking. Om succesvol te zijn in de gezondheidszorg, wil je uiteindelijk dat mensen profiteren. Denk aan de cliënt of patiënt die verzorgd wordt, de familie van de patiënt en het verplegend personeel dat écht dringend ondersteuning nodig heeft. En last but not least moeten de zorginstellingen als geheel baat hebben bij de oplossing – in termen van personeel, financiën en tijd,” legt Stokman uit. 

“Met Kepler Vision Technologies hebben we een partner gevonden die onze waarden op het gevoelige gebied van de gezondheidszorg deelt”, aldus Christian Cabirol, CTO van MOBOTIX AG. “We zijn ervan overtuigd dat onze gezamenlijke oplossing – de combinatie van Keplers AI-expertise in de verpleeg- en verzorgingssector en onze data- en cyberveilige, kwalitatief en technologisch toonaangevende hard- en software – een enorme aanwinst zal zijn voor de verpleeg- en verzorgingshuis-markt”, legt Cabirol uit. 

Voor de gezamenlijke oplossing die dit jaar wordt gelanceerd, hebben Stokman en Cabirol met hun teams de laatste technische details besproken en de laatste hand gelegd aan de lancering. Er zijn al ideeën om de samenwerking uit te breiden in het belang van beide bedrijven, maar vooral in het belang van de mensen die verzorgd moeten worden, de zorgverleners en de besturen van de instellingen. MOBOTIX en Kepler verzekeren hen dat ze zullen kunnen profiteren van deze en toekomstige gezamenlijke oplossingen die allen een positief effect hebben op het gebied van zorgkwaliteit, tijd en financiële uitgaven.

 Over Kepler Vision Technologies

Kepler Vision Technologies is een Nederlands bedrijf dat kunstmatige intelligentie gebruikt om het welzijn van mensen te waarborgen door middel van software voor visuele herkenning van menselijke activiteiten. De missie van Kepler Vision is om het leven van patiënten in zorginstellingen te verbeteren en het werk van verpleegkundigen en verzorgenden in verpleeghuizen minder stressvol en aangenamer te maken door hen in staat te stellen zich te concentreren op het verlenen van zorg. 

Om dit te bereiken analyseert de Night Nurse-oplossing van Kepler Vision live videostreams, detecteert of en wanneer klanten zorg nodig hebben en informeert het personeel dienovereenkomstig. Kepler Vision Technologies is een high-tech spin-off bedrijf van de Nederlandse Universiteit en breidt zich snel internationaal uit. Het bedrijf heeft in totaal € 8 miljoen aan investeringen ontvangen van organisaties als University of Amsterdam Ventures en het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, een Experience Center in Eindhoven en 25 medewerkers met uitgebreide expertise op het gebied van machine learning, computer vision en gezondheidszorg.

Over MOBOTIX AG

MOBOTIX is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige, intelligente IP-videosystemen. In de loop der jaren heeft MOBOTIX nieuwe standaarden gezet op het gebied van innovatieve videobewakingstechnologie, door decentrale oplossingen op de markt te brengen die worden ondersteund door de hoogste niveaus van cyberveiligheid en GDPR-compliance. MOBOTIX is opgericht in 1999 en heeft zijn hoofdkantoor in Langmeil, Duitsland, waar het bedrijf zijn eigen onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten en ‘Made in Germany’-productiefaciliteiten heeft. Daarnaast zijn er kantoren in New York, Dubai, Sydney, Parijs en Madrid. 

Elke dag vertrouwen klanten over de hele wereld op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de hardware- en softwarecomponenten van MOBOTIX systemen, waarbij de nadruk ligt op flexibiliteit, geïntegreerde intelligentie en maximale gegevensbeveiliging. Industrie, detailhandel, logistiek en gezondheidszorg zijn slechts enkele van de vele verticale branches waarin de oplossingen van MOBOTIX de activiteiten van eindgebruikers ondersteunen. Door middel van gevestigde technologische samenwerkingsverbanden, ook op internationaal niveau, integreert het open platform van MOBOTIX nieuwe toepassingen die gebaseerd zijn op het gebruik van kunstmatige intelligentie en deep learning. 

Neem voor meer informatie contact op met Rosmalen PR – Stéphanie van Rosmalen, stephanie@rosmalen-pr.com of +31 6 373 15 603.