Contactgroep mantelzorgers dementie patiënten op bezoek bij Kepler

Op woensdagmiddag 6 maart brachten we samen met de ‘contactgroep mantelzorgers dementiepatiënten Waalre’ een bezoek aan het Kepler Vision Experience Center aan de Burgemeester Mollaan. Er werd uitleg en een demonstratie gegeven over Kepler Night Nurse: vernieuwende valdetectie- en valpreventiesoftware.

Stijgende vraag naar ouderenzorg 

Kepler ontwikkelt artificiële intelligentie (AI) software voor in de zorg. Met de stijgende vraag naar ouderenzorg, en het dalende aanbod van zorgmedewerkers en verpleegkundigen, is dit een actueel thema.

Kepler Night Nurse, software voor zorginstellingen en ziekenhuizen, is ontworpen om de veiligheid en het welzijn van cliënten en patiënten te waarborgen. Er is geen beter product in de markt voor valdetectie en valpreventie. Maar hier blijft het niet bij, Kepler blijft innoveren. Zo introduceerde Kepler eind 2023 het eerste AI-systeem dat via de camera de ligpositie van patiënten met een verhoogd risico op decubitus monitort.

Innovatieve diensten over glasvezelnetwerk WeConnect

Als WeConnect Waalre zijnde sluit dit perfect aan bij onze missie en visie: we willen Waalre namelijk niet alleen digitaal, maar ook sociaal verbinden. Dit doen we door ons glasvezelnetwerk in te zetten voor nieuwe innovatieve diensten die bijdragen aan dit soort slimme oplossingen.

De Kepler Night Nurse software wordt momenteel alleen nog aangeboden binnen de zorgbranche, maar we willen deze graag ook implementeren in de thuissituatie aangezien er steeds meer hulpbehoevende ouderen thuis blijven wonen en er in toenemende mate op mantelzorgers wordt geleund.

WeConnect wil samen met Kepler en haar partners, woningen in Waalre gaan voorzien van valdetectie-apparatuur en zoekt inwoners (combinatie mantelzorger(s) / personen met een zorgindicatie) die hier interesse in hebben. Neem voor meer informatie contact op via info@weconnectwaalre.nl

Bezoek-Kepler-contactgroep-mantelzorgers-dementie-patienten-Waalre-WeConnect-Waalre-4
Bezoek-Kepler-contactgroep-mantelzorgers-Waalre-WeConnect-Waalre-2