Kepler Vision Technologies en Verkerk Service Systemen sluiten partnership

Kepler Vision Technologies (Kepler) en Verkerk Service Systemen (VSS) kondigen met trots hun samenwerking aan, gericht op het ontwikkelen van geavanceerde beeldzorgoplossingen voor de Nederlandse ouderenzorg.

Kepler is in Nederland de marktleider op het gebied van computer vision en kunstmatige intelligentie binnen de zorgsector. VSS, als bedenker, leverancier en implementatiepartner van geavanceerde zorgtechnologie en informatiesystemen, staat bekend als een pionier in slimme beeldzorg voor Nederlandse zorgorganisaties.

Strategische samenwerking voor efficiënte zorgtaken

Harro Stokman, CEO van Kepler: “Deze strategische samenwerking heeft tot doel innovatieve en bewezen beeldzorgoplossingen te implementeren bij zorgorganisaties. Kepler en VSS zien een gigantische vraag uit de markt naar de inzet van de meest geavanceerdste kunstmatige intelligentie. Kepler biedt deze technologie aan  om de kwaliteit van de ouderenzorg te verbeteren. De slimme beeldzorg maakt het in real-time waken over het welzijn van ouderen mogelijk, waardoor een snelle en betrouwbare respons door zorgpersoneel op noodsituaties mogelijk is. Dit resulteert in efficiëntere zorgtaken, waardoor meer tijd vrijkomt voor gepersonaliseerde zorg. Bovendien draagt de technologie bij aan verbeterde veiligheid door proactieve risicodetectie en biedt het datagedreven inzichten voor betere besluitvorming in zorgbeheer.”

Tastbaar voorbeeld in de samenwerking is de Multisensor Plus die door de toevoeging van slimme software van Kepler een nieuwe weg inslaat.

Toekomstgerichte oplossingen die steeds slimmer worden

Ivo de Koning, Business Unit Manager van Verkerk Service Systemen: “Onze Multisensor Plus signaleert afwijkend gedrag van bewoners in hun eigen woonomgeving en doet dit vanuit één omgeving zonder andere externe hulpmiddelen. Het plaatsen van extra sensoren is dus verleden tijd. Als iemand uit bed komt wordt er automatisch via ons zorgplatform een melding verstuurd naar de zorgsmartphone. En valt een cliënt in de kamer? Het slimme systeem herkent het, de zorgverlener is op de hoogte en kan direct actie ondernemen. Een veilige gedachte. De slimme software van de Multisensor Plus beperkt het aantal foutieve meldingen, het herkent namelijk het verschil tussen de bewegingen van een persoon of bijvoorbeeld een wapperend gordijn. Wij zijn trots op dit partnership met Kepler die zowel onze nieuwe als bestaande klanten toekomstgerichte oplossingen bieden die steeds slimmer worden. Wij integreren steeds vaker slimme toepassingen van derden op ons open software platform, waarbij wij de verantwoordelijkheid nemen voor een goede werking. Zo maken we samen de gezondheidszorg sterker met slimme partners die hetzelfde nastreven: meebouwen aan de gezondheidszorg van de toekomst!”

Wij kijken uit naar de gezamenlijke inspanningen om de ouderenzorg in Nederland te transformeren en te verrijken met innovatieve beeldzorgoplossingen.