Kepler Night Nurse in Computable

In Computable, het magazine van Jaarbeurs, verscheen een interessant artikel over robotisering in de zorg geschreven door Sander Hulsman. In het artikel worden allerlei robotisering oplossingen voor de zorg onderzocht, zoals robotarmen voor operatie tafels, robot harnassen en medicijnrobots. Ook de Kepler Night Nurse kwam aan bod. Lees het stukje over hoe de Kepler Night Nurse de veiligheid van clienten vergroot.

Computable Logo

Robotisering wordt steeds meer gemeengoed in de zorg. Waar ziekenhuizen al enige jaren er gebruik van maken in de operatiekamers, daar zie je robots steeds vaker in andere zorgdisciplines. Daarnaast worden de robots in de operatiekamers steeds vernuftiger. Een overzicht van de laatste medtech-robots.

Kepler Night Nurse fall

Night Nurse Robot

Personeel in de zorg rustigere nachten bezorgen. Dat is het doel van Kepler Vision Technologies met een de ‘nachtzuster-robot’. Het apparaat, met de naam Kepler Night Nurse Edge Box, is voorzien van computervisie-software en kunstmatige intelligentie die de veiligheid van de patiënt gedurende de nacht moet vergroten.

Bij computervisie worden computers getraind om de visuele wereld te interpreteren en te begrijpen. Hierbij worden digitale videobeelden gecombineerd met deep learning-modellen. De software kan vervolgens mensen die uit bed (dreigen te) vallen identificeren, classificeren en het zorgpersoneel alarmeren. De software vervangt ouderwetse domotica-systemen zoals bewegingssensoren, bed-matten en armbanden met paniekknop.

 

Het volledige artikel is hier te vinden op de site van Computable.